Acetylsalicylzuur dosering

Acetylsalicylzuur doseringAcetylsalicylzuur wordt in uiteenlopende doseringen geproduceerd en voorgeschreven. De reden hiervoor is de verschillende werkingen van het medicijn, waarbij verschillende doseringen de specifieke werking veroorzaken. Hieronder een overzicht van de verschillende doseringen van acetylsalicylzuur.

Acetylsalicylzuur dosering van 30 mg tot 80 mg

Acetylsalicylzuur wordt in doseringen van 30 mg en 80 mg tabletten geproduceerd voor het structureel remmen van de bloedstolling. Dergelijke lage doseringen, tot maximaal 80 mg, worden voorgeschreven voor personen die voorheen zijn getroffen door een hartinfarct, beroerte, TIA of lijden aan angina pectoris. Een constant lage dosering van acetylsalicylzuur in het lichaam remt de bloedstolling binnen in het lichaam. Bloedstolsels kunnen zorgen voor nieuwe hartinfarcten, TIA’s, beroertes of angina pectoris aanvallen. Acetylsalicylzuur verkleint de kans hierop.

Acetylsalicylzuur dosering boven de 300 mg

Wanneer acetylsalicylzuur als pijnstillend, koortsverlagend en/of ontstekingsremmend medicijn wordt gebruikt, is er een acetylsalicylzuur dosering van ten minste 300 mg vereist. Diverse fabrikanten produceren acetylsalicylzuur in doseringen van 300 mg tot 500 mg per tablet. Vanzelfsprekend kan een dergelijk hoge dosering ook zorgen voor de eerder genoemde verminderde bloedstolling, wat als bijwerking gezien kan worden als acetylsalicylzuur als pijnstiller gebruikt wordt.